mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission | Download Mahendras App

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

COMPUTER QUIZ - 38

Bankers Guru
Q. 1. By default, on which page the header or the footer is printed?

(1) On first page

(2) On alternate page

(3) On every page

(4) On last page

(5) None of the above 

Ans. (3) The header or the footer is printed on every page.


Q. 2. Which menu in MSWord can be used to change character size and typeface?

(1) View

(2) Tools

(3) Format

(4) Data

(5) Edit

Ans. (3) Format menu in MSWord can be used to change character size and typeface.


Q. 3. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

(1) Down Cursor Key

(2) Enter Key

(3) Shift + Enter

(4) Ctrl + Enter

(5) Alt + Enter

Ans. (2) Enter key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word.


Q. 4. Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?

(1) Standard

(2) Formatting

(3) Print Preview

(4) Status Bar

(5) Title Bar

Ans. (2) Formatting toolbars allows changing of Fonts and their sizes.


Q. 5. Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options?

(1) Menu bar

(2) Status Bar

(3) Tool bar

(4) Scroll bar

(5) None of these

Ans. (1) Menu bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options.


Q. 6. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord?

(1) New

(2) Quit

(3) Close

(4) Exit

(5) Out

Ans. (3) Close option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord.


Q. 7. What is the function of Ctrl + B in Ms-Word?

(1) It converts selected text into the next larger size of the same font

(2) It adds a line break to the document

(3) It makes the selected text bold

(4) It applies Italic formatting the selected text

(5) None of these

Ans. (3) Ctrl + B make the selected text bold.


Q. 8. Graphics for word processor _______.

(1) Peripheral

(2) Clip art

(3) Highlight

(4) Bookmark 

(5) Table

Ans. (2) Clip art


Q. 9. In MS-Word shortcut SHIFT+DELETE is used to _______.

(1) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin

(2) Copy the selected item

(3) Rename the selected item

(4) Create a shortcut to the selected item

(5) None of these

Ans. (1) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin


Q. 10. What is the extension of files created in Ms-Word 97- 2003?

(1) dot

(2) doc

(3) dok

(4) Txt

(5) Dotx

Ans. (2) doc is the extension of files created in Ms-Word 97- 2003.



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2021 www.mahendraguru.com All Right Reserved by Mahendra Educational Pvt . Ltd.