mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 3 April 2018

Test Your Vocabulary | For SBI Clerk / IDBI Exam | 03-04-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


Q.1. Choose the synonym of mawkish 

(A) calm 

(B) over-sentimental 

(C) serious 

(D) unemotional 


Q.2. Choose the synonym of compliant 

(A) inflexible 

(B) recalcitrant 

(C) obstinate 

(D) docile 


Q.3. Choose the synonym of halcyon 

(A) agitated 

(B) ferocious 

(C) serene 

(D) aggressive 


Q.4. Choose the synonym of debase 

(A) enhance 

(B) esteem 

(C) invigorate 

(D) degrade 


Q.5. Choose the synonym of hoodwink 

(A) protect 

(B) offer 

(C) deceive 

(D) insulate 


Q.6. Choose the synonym of sarcasm 

(A) derision 

(B) approval 

(C) endorsement 

(D) flattery 


Q.7. Choose the synonym of nascent 

(A) burgeoning 

(B) moribund 

(C) withering 

(D) declining 


Q.8. Choose the synonym of lithe 

(A) clumsy 

(B) supple 

(C) awkward 

(D) stiff 


Q.9. Choose the synonym of meddle 

(A) retreat 

(B) facilitate 

(C) dodge 

(D) intervene 


Q.10. Choose the synonym of pedant 

(A) moderate 

(B) formalist 

(C) humdrum 

(D) mediocre 


ANSWERS: 
1. (B) 
2. (D)
3. (C) 
4. (D) 
5. (C) 
6. (A) 
7. (A) 
8. (B) 
9. (D) 
10. (B)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.