mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Sunday, 29 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 29 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 29 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q.1-5. In the following questions four alternatives are given for the idiom/phrases bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idioms/phrases and mark it as your answer. 

Q.1. To be above board 

(A) To have a good height 

(B) To be honest in any business deal 

(C) To have no debts 

(D) To try to be beautiful 

Q.2. To play second fiddle 

(A) To be happy, cheerful and healthy 

(B) To reduce importance of one’s senior 

(C) To support the role and view of another 

(D) To do back seat driving 

Q.3. A man of straw 

(A) A man of no substance 

(B) A very active person 

(C) A worthy fellow 

(D) An unreasonable person 

Q.4. To hit the nail right on the head 

(A) To destroy one’s reputation 

(B) To announce one’s fixed views 

(C) To teach some one a lesson 

(D) To do the right thing 

Q.5. To put up with 

(A) To accommodate 

(B) To adjust 

(C) To under stand 

(D) To tolerate 

Q.6-10. In questions below out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence and mark it as your answer. 

Q.6. A person who does not believe in any religion. 

(A) Pagan 

(B) Atheist 

(C) Pessimist 

(D) Candid 

Q.7. One who offers his services of his own freewill. 

(A) Volunteer 

(B) Worker 

(C) Slave 

(D) Servant 

Q.8. Something which can be taken for granted. 

(A) Credulous 

(B) Postulate 

(C) Garrulous 

(D) Prestigious 

Q.9. A rough, violent, troublesome person 

(A) Talker 

(B) Vagabond 

(C) Swindler 

(D) Tartar 

Q.10. Act of making things new like before 

(A) Vital 

(B) Exile 

(C) Verbose 

(D) Renovate 

ANSWERS: 

1. (B) 

2. (C) 

3. (A) 

4. (D) 

5. (D) 

6. (A) 

7. (A) 

8. (B) 

9. (D) 

10. (D) 


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.