mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 30 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk / IDBI Exam | 30 - 03 - 18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 27 - 03 - 18



Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

Q.1. Choose the synonym of crumple 

(A) smoothness 

(B) boredom 

(C) wrinkle 

(D) levelness 

Q.2. Choose the synonym of potent 

(A) useless 

(B) vigorous 

(C) ineffective 

(D) insignificant 

Q.3. Choose the synonym of propaganda 

(A) doctrine 

(B) truth 

(C) existence 

(D) reality 

Q.4. Choose the synonym of slander 

(A) compliment 

(B) aspersion 

(C) praise 

(D) admiration 

Q.5. Choose the synonym of sway 

(A) wastefulness 

(B) inefficiency 

(C) power 

(D) powerlessness 

Q.6. Choose the synonym of evolve 

(A) develop 

(B) stop 

(C) abatement 

(D) lessen 

Q.7. Choose the synonym of prickly 

(A) palatable 

(B) nice 

(C) calm 

(D) grumpy 

Q.8. Choose the synonym of mandate 

(A) request 

(B) exaction 

(C) demand 

(D) decree 

Q.9. Choose the synonym of imbibe 

(A) abstain 

(B) abnegate 

(C) guzzle 

(D) refrain 

Q.10. Choose the synonym of corrosive 

(A) generous 

(B) lofty 

(C) acerbic 

(D) kind 






ANSWERS :

1. (C) 

 2. (B) 

 3. (A) 

 4. (B) 

 5. (C) 

 6. (A) 

 7. (D) 

 8. (D) 

 9. (C) 

 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.