mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 6 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 06 - 03-18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 06 - 03-18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


1. Find the antonyms of palliate 

(A) Assuage 

(B) Allay 

(C) Diminish 

(D) Accuse

2. Find the antonyms of sparkle 

(A) Glitter 

(B) Shine 

(C) Reality 

(D) Foolish

3. Find the antonyms of shimmer 

(A) Gleam 

(B) Glitter 

(C) Glint

(D) Darkness

4. Find the antonyms of oppose 

(A) Prevent 

(B) Fight 

(C) Obstruct 

(D) Accept

5. Find the antonyms of disperse 

(A) Distribute 

(B) Scatter 

(C) Appear 

(D) Circulate

6. Find the antonyms of relish 

(A) Gusto 

(B) Zest 

(C) Appetite 

(D) Apathy

7. Find the antonyms of delusion 

(A) Fantasy 

(B) Dream 

(C) Error 

(D) Reality

8. Find the antonyms of phantasmagoria 

(A) Aberration 

(B) Apparition 

(C) Truth 

(D) Vision

9. Find the antonyms of phantom 

(A) Ghost 

(B) Brightness 

(C) Illusion 

(D) Nightmare

10. Find the antonyms of specter 

(A) Spook 

(B) Presence 

(C) Demon 

(D) Absence


Answer- 1. (D) 2. (C) 3. (D) 4. (D) 5. (C) 6. (D) 7. (D) 8. (C) 9. (B) 10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.