mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 27 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 27 - 03 - 18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 27 - 03 - 18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

Q.1. Choose the antonym of dwindle 

(A) abate 

(B) ascend 

(C) ebb 

(D) diminish 

Q.2. Choose the antonym of mountebank 

(A) Fraudster 

(B) honest 

(C) impostor 

(D) hoaxer 

Q.3. Choose the antonym of redundant 

(A) necessary 

(B) Disposable 

(C) dispensable 

(D) superfluous 

Q.4. Choose the antonym of melancholy 

(A) Despondent 

(B) doleful 

(C) bright 

(D) mournful 

Q.5. Choose the antonym of parochial 

(A) Conservative 

(B) myopic 

(C) liberal 

(D) intolerant 

Q.6. Choose the antonym of magnanimous 

(A) generous 

(B) uncharitable 

(C) philanthropic 

(D) bounteous 

Q.7. Choose the antonym of lecherous 

(A) indecent 

(B) licentious 

(C) chaste 

(D) Intemperate 

Q.8. Choose the antonym of fractious 

(A) grumpy 

(B) peevish 

(C) snappy 

(D) happy 

Q.9. Choose the antonym of debatable 

(A) certain 

(B) fabricated 

(C) dubious 

(D) fictitious 

Q.10. Choose the antonym of commendation 

(A) award 

(B) condemnation 

(C) acclaim 

(D) laurel 



ANSWERS:1. (B) 2. (B) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (B) 7. (C) 8. (D) 9. (A) 10. (B)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.