Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 17 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 17 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 17 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonyms of salient 

(A) Arresting 

(B) Weighting 

(C) Notable 

(D) Unimportant

2. Find the antonyms of obtrusive 

(A) Pushy 

(B) Obvious 

(C) Busy 

(D) Shy

3. Find the antonyms of officious 

(A) Forward 

(B) Modest 

(C) Busy 

(D) Intrusive

4. Find the antonyms of timid 

(A) Able 

(B) Shy 

(C) Ambivalent 

(D) Bashful

5. Find the antonyms of capricious 

(A) Cautious 

(B) Careless 

(C) Fickle 

(D) Erratic

6. Find the antonyms of whimsical 

(A) Funny 

(B) Playful 

(C) Fanciful 

(D) Boring

7. Find the antonyms of weird 

(A) Odd 

(B) Bizarre 

(C) Horrific 

(D) Real

8. Find the antonyms of spooky 

(A) Spooky 

(B) Earthly 

(C) Eerie 

(D) Ghostly

9. Find the antonyms of Delphian

(A) Ambiguous 

(B) Arcane 

(C) Certain 

(D) Enigmatic

10. Find the antonyms of tenebrous 

(A) Dark 

(B) Ominous 

(C) Dim 

(D) Light

Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (B) 4. (A) 5. (A) 6. (D) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (D)

Copyright © 2017-18 All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.