mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 8 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 08 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 08 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


1. Find the antonym of pertinent 

(A) Admissible 

(B) Applicable 

(C) Improper 

(D) Appropriate

2. Find the antonym of lenity 

(A) Tolerance 

(B) Cruelty 

(C) Altruism 

(D)Charity

3. Find the antonym of clemency 

(A) Forgiveness 

(B) Compassion 

(C) Meanness 

(D)Grace

4. Find the antonym of endurance

(A) Apathy 

(B) Ability 

(C) Capacity 

(D)Courage

5. Find the antonym of mettle 

(A) Boldness 

(B) Bravery 

(C) Timidity 

(D)Grit

6. Find the antonym of lethargy 

(A) Laziness 

(B) Sluggishness 

(C) Coma 

(D)Active

7. Find the antonym of vivacity 

(A) Liveliness 

(B) Enthusiasm 

(C) Energy 

(D)Listlessness

8. Find the antonym of gusto 

(A) Brio 

(B) Fervor 

(C) Depression 

(D)Relish

9. Find the antonym of qualm

(A) Doubt 

(B) Calm 

(C) Hesitation 

(D)Anxiety

10. Find the antonym of remorse 

(A) Anguish 

(B) Grief 

(C) Guilt 

(D)Happiness





Answer- 1. (C) 2. (B) 3. (C) 4. (A) 5. (C) 6. (D) 7. (D) 8. (C) 9. (B) 10. (D)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.