mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 7 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 07 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 07 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


1. Find the antonym of submission 

(A) Compliant 

(B) Assent 

(C) Obedience 

(D) Rebellion

2. Find the antonym of fallacy 

(A) Illusion 

(B) Correction 

(C) Misconception

(D) Falsehood

3. Find the antonym of equivocation 

(A) Con 

(B) Certainty 

(C) Cover 

(D) Deceit 

4. Find the antonym of dangle 

(A) Suspend 

(B) Droop 

(C) Disgust 

(D) Flap

5. Find the antonym of turbulent 

(A) Mild 

(B) Unsettled 

(C) Bumpy 

(D) Fix

6. Find the antonym of choppy 

(A) Rough 

(B) Uneven 

(C) Violent 

(D) Even

7. Find the antonym of ripple 

(A) Wavy 

(B) Inclement 

(C) Wild 

(D) Level

8. Find the antonym of barter 

(A) Haggle 

(B) Keep 

(C) Bargain 

(D) Swap

9. Find the antonym of exchange 

(A) Trade 

(B) Deal 

(C) Stagnation 

(D) Transfer

10. Find the antonym of compensation 

(A) Earnings 

(B) Bonus 

(C) Hurt 

(D) Payment 


Answer- 1. (D) 2. (B) 3. (B) 4. (C) 5. (A) 6. (D) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.