mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 6 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 06 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 05 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of sovereignty 

(A) Domination 

(B) Supremacy 

(C) Primacy 

(D) Submission 


2. Find the antonym of rebellion 

(A) Calm 

(B) Revolt 

(C) Uprising 

(D) Disobedience 


3. Find the antonym of heresy 

(A) Blasphemy 

(B) Agreement 

(C) Fallacy 

(D) Dissent 


4. Find the antonym of evasion 

(A) Escape 

(B) Avoidance 

(C) Dodging 

(D) Honesty 


5. Find the antonym of vacillate
 
(A) Dither 

(B) Waffle 

(C) Remain 

(D) Waver 

6. Find the antonym of seesaw 

(A) Stay 

(B) Fluctuate 

(C) Rock 

(D) Alternate 


7. Find the antonym of teeter 

(A) Steady 

(B) Dangle 

(C) Lurch 

(D) Reel 


8. Find the antonym of entice 

(A) Allure 

(B) Persuade 

(C) Repel 

(D) Coax 


9. Find the antonym of cajole 

(A) Flatter 

(B) Delude 

(C) Dupe 

(D) Disenchant 


10. Find the antonym of rowdy 

(A) Boisterous 

(B) Noise 

(C) Mischievous 

(D) Compliant 




Answer- 

1. (D) 2. (A) 3. (B) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (A) 8. (C) 9. (D) 10. (D)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.