mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 3 February 2018

Bank Quiz : Computer Knowledge | 03 - 02 - 18

mahendra Guru
Bank Quiz : Computer Knowledge | 03 - 02 - 18

Computer is the easiest and scoring section in every bank's examination which is entirely based on the basic knowledge of computer. Computer Quiz basically judges your basic knowledge and helps to analyze your performance so that you can improve your preparation level for an upcoming exam. Mahendra Guru provides you a Computer Knowledge Quiz for Bank examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance,SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.

Mahendra Guru provides you a Bank Quiz of Computer Knowledge on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before exam. Mahendra Guru also provides you an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase on my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our E-Mahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of Computer Knowledge.


1. Who invented punched cards?

A) Charles Babbage

B) Dr. Herman Hollerith

C) Howard Aikin

D) Joseph Jacquard

E) All of these

ANS-D


2. Each model of a computer has a unique

A) Assembly of a computer

B) Machine language 

C) High level language 

D) All of these

E) None of these

ANS-B


3. Which of the following is not a primary storage device?

A) Magnetic tape 

B) Magnetic disk 

C) Optical disk

D) All of these

E) None of these

ANS-D


4. In a punched card system, data is processed by a

A) Keypunch machine, sorter and posting machine

B) Accounting machine, posting machine, and billing machine

C) Sorter, posting machine, and billing machine

D) Accounting machine, keypunch machine and sorter

E) All of these

ANS-D


5. Which device is required for the Internet connection?

A) Joystick

B) Modem 

C) CD Drive

D) NIC Card

E) All of these

ANS-B


6. A set of rods where numbers were carved and used for multiplication and division aids is known as

A) Pascaline

B) Napier’s Bones

C) Stepped Reckoner

D) Slide Rule

E) All of these

ANS-B

7. Seek time is

A) time to position the head over proper track

B) time to position the head over proper sector

C) time to position the head over proper cylinder

D) None of these

E) All of these

ANS-A


8. Tape speed is measured in

A) Feet per second

B) Inch per second

C) Meter per second

D) Centimeter per second

E) All of these

ANS-B


9. Punched cards were first introduced by

A) Powers

B) Pascal

C) Jacquard

D) Herman Hollerith

E) All of these

ANS-D


10. Which computer support co-processors?

A) XT computer

B) AT computers

C) None of these

D) Both of these

E) Only A

ANS-B

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.