mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 9 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 09 - 01 -18

mahendra Guru



Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1- Find the synonym of Stupor

(A) Interest

(B) Live

(C) Wakefulness

(D) Daze

2. Find the synonym of languor

(A) Action

(B) Energy

(C) Lethargy

(D) Industry

3. Find the synonym of vigor

(A) Power

(B) Apathy

(C) Idleness

(D) Rest

4. Find the synonym of sterile

(A) Clean

(B) Cheerful

(C) Fruitful

(D) Dirty

5. Find the synonym of effete

(A) Capable

(B) Spoiled

(C) Tireless

(D) Useful

6. Find the synonym of feeble

(A) Ineffective

(B) Firm

(C) Fit

(D) Healthy

7. Find the synonym of competent

(A) Incapable

(B) Inept

(C) Unable

(D) Able

8. Find the synonym of adroit

(A) Artful

(B) Dense

(C) Stupid

(D) Unhealthy

9. Find the synonym of ingenious

(A) Dull

(B) Foolish

(C) Brilliant

(D) Uncreative

10. Find the synonym of inept

(A) Proper

(B) Clumsy

(C) Skilled

(D) Suitable



Answers Key:

1. (D) 2. (C) 3. (A) 4. (A) 5. (B) 6. (A) 7. (D) 8. (A) 9. (C) 10. (B)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.