mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 3 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 03 -01 -18

mahendra Guru




Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the Antonym of kudos
(A) Praise

(B) Acclaim

(C) Applause

(D) Condemnation



2. Find the Antonym of Cajole
(A) Flatter

(B) Disenchant

(C) Coax

(D) Delude


3. Find the Antonym of Inveigle
(A) Entice

(B) Manipulate

(C) Allure

(D) Discourage


4. Find the 
Antonym of Repel
(A) Repulse

(B) Accept

(C) Confront

(D) Rebuff


5. Find the 
Antonym of Parry
(A) Attract

(B) Anticipate

(C) Avoid

(D) Block

6. Find the 
Antonym of Preclude
(A) Inhibit

(B) Avert

(C) Deter

(D) Advance


7. Find the 
Antonym of Obviate
(A) Forestall

(B) Preclude

(C) Support

(D) Counteract

8. Find the 
Antonym of Intervene
(A) Mediate

(B) Combine

(C) Arbitrate

(D) Interfere

9. Find the 
Antonym of Reconcile
(A) Adjust

(B) Coordinate

(C) Conform

(D) Agitate

10. Find the 
Antonym of Attune
(A) Adapt

(B) Disagree

(C) Accord

(D) Balance



Answer- 

1. (D) 2. (B) 3. (D) 4. (B) 5. (A) 6. (D) 7. (C) 8. (B) 9. (D) 10. (B)           

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.