mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 19 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 19 - 01 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 19 - 01 -18
Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonym of slatternly 

(a) Soiled 

(b) Unclean 

(c) Bright 

(d) Crummy

2. Find the antonym of sloppy 

(a) Messy 

(b) Awkward 

(c) Clumsy 

(d) Dexterous

3. Find the antonym of juxtaposition 

(a) Distance 

(b) Contact 

(c) Nearness 

(d) Touching

4. Find the antonym of consciousness 

(a) Knowledge 

(b) Sensibility 

(c) Awareness 

(d) Ignorance 

5. Find the antonym of maintenance 

(a) Care 

(b) Preservation 

(c) Supply 

(d) Destruction

6. Find the antonym of alimony 

(a) Entertainment 

(b) Keep 

(c) Living 

(d) Provision

7. Find the antonym of oscillate 

(a) Remain 

(b) Seesaw 

(c) Teeter 

(d) Lurch

8. Find the antonym of perspicacious 

(a) Acute 

(b) Alert 

(c) Astute 

(d) Ignorant

9. Find the antonym of sagacious 

(a) Smart 

(b) Apt 

(c) Careless 

(d) Judicious

10. Find the antonym of astucious 

(a) Dishonest 

(b) Insincere 

(c) Actual 

(d) False 


Answer- 1. (c) 2. (d) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (a) 8. (d) 9. (c) 10. (c)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.