mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 18 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 18 - 01 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 18 - 01 -18
Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonym of wan 

(A) Colorless 

(B) Weak 

(C) Dim 

(D) Colorful 

2. Find the antonym of ghastly 

(A) Horrifying 

(B) Pleasant 

(C) Dreadful 

(D) Pale 

3. Find the antonym of macabre 

(A) Deathlike 

(B) Eerie 

(C) Grim 

(D) Cheerful 

4. Find the antonym of lurid 

(A) Shocking 

(B) Delightful 

(C) Gruesome 

(D) Exaggerated 

5. Find the antonym of mild 

(A) Gentle 

(B) Nonirritating 

(C) Balmy 

(D) Agitated 

6. Find the antonym of benign 

(A) Kindly 

(B) Friendly 

(C) Harsh 

(D) Benevolent 

7. Find the antonym of gracious 

(A) Kind 

(B) Giving 

(C) Affable 

(D) Aloof 

8. Find the antonym of courteou

(A) Civil 

(B) Heedless 

(C) Polite 

(D) Gracious 

9. Find the antonym of urbane 

(A) Civilized 

(B) Cosmopolitan 

(C) Uncultured 

(D) Cultured 

10. Find the antonym of genteel 

(A) Sophisticated 

(B) Noble 

(C) Elegant 

(D) Unrefined


Answer:- 1. (D) 2. (B) 3. (D) 4. (B) 5. (D) 6. (C) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (D) 

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.