mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 8 December 2017

SSC Quiz : English Language | 08 - 12 - 17

Mahendra Guru


Developing a solid foundation in English will not only help you to increase your knowledge but will also help you to score better in exam. English is a major section in exams which candidate fears a lot. To boost your preparation, MahendraGuru is providing English Quiz for SSC CGL Mains and SSC CHSL exams.

With Mahendra Guru, be the first to know the changes in Grammar which keeps you updated through its Practice sets.
In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it in the Answer-Sheet.

1. Banal 

A. Ordinary 

B. Novel 

C. Mongrel 

D. Lineage 

2. Maim

A. Heal 

B. Cripple 

C. Lacerate 

D. Rectify 

3. Behest

A. Reprieve 

B. Obey

C. Command 

D. Deceive 

4. Wreathe

A. Wind 

B. Unravel 

C. Hide 

D. Assay 

5. Lampoon

A. Approbation 

B. Greedy 

C. Tirade 

D. Frugal 

6. Insolent 

A. Arrogant 

B. Dissolve 

C. Impious 

D. Irrelevant 

7. Apposite 

A. Opposite 

B. Enemy 

C. Appropriate 

D. Violent 

8. Enigmatic 

A. Energetic 

B. Magnetic 

C. Puzzling 

D. Depressed 

9. Brittle 

A. Bitter 

B. Scary 

C. Strong 

D. Fragile 

10. Magnificent 

A. Spectacular 

B. Huge 

C. Enhance 

D. Strange 

Answer. 1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (A) 5. (C) 6. (A) 7. (C) 8. (C) 9. (D) 10. (A) 





Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.