mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 3 November 2017

SSC Quiz : General Studies | 03 -11 -17

mahendra Guru


Q1. Which of the following "writ" of the High Court or the Supreme Court is issued to restrain a person from holding a public office which he is not entitled to? 


(A) Certiorari

(B) Mandamus

(C) Prohibition

(D) Quo Warranto

Answer-(D) Quo Warranto

Q2. Who was the son of Chandragupta Maurya?

(A) Bindusara

(B) Chandragupta II

(C) Ashoka

(D) Bindusara

Answer-(A) Bindusara

Q3. Which dynasty came to power in India after the Tughlaq dynasty?

(A) The Guptas

(B) The Khiljis

(C) The Mughals

(D) The Sayyids

Answer-(D) The Sayyids

Q4. Which planet is considered as the Dwarf planet?

(A) Earth

(B) Jupiter

(C) Pluto

(D) Saturn

Answer-(C) Pluto

Q5. Sandstone is which type of rock?

(A) Calcareous Rock

(B) Igneous Rock

(C) Metamorphic Rock

(D) Sedimentary Rock

Answer-(D) Sedimentary Rock

Q6. Wheat is a ______.

(A) Creeper

(B) Herb

(C) Shrub

(D) Tree

Answer-(B) Herb

Q7. Snakes, turtle, lizards and crocodiles falls under which category of animals?

(A) Pisces

(B) Amphibian

(C) Reptilian

(D) Aves

Answer-(C) Reptilian

Q8. Which of the following instrument is used to measure Soil Water Tension?

(A) Photo meter

(B) Pyrometer

(C) Psychrometer

(D) Tensiometer

Answer-(D)

Q9. - Which one of the following is a bad Thermal Conductor?

(A) Aluminium

(B) Copper

(C) Glass

(D) Silver

Answer-(C) Glass

Q10. Which of the following stores data permanently in a computer?

(A) ALU

(B) Cache Memory

(C) RAM

(D) ROM

Answer-(D) ROM

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.