mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 14 October 2017

SSC Quiz | General Studies | 14 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC Quiz | General Studies | 12 -10-17



Q1. The chairman of the planning commission also holds this position:-

(A) President of India

(B) Prime Minister

(C) Home Minister

(D) Finance Minister

Answer-(B) Prime Minister


Q2. India’s official crime data is maintained by which of the following establishments?


(A) NCRB

(B) NIA

(C) CBI

(D) None of these

Answer-(A) NCRB

Q3. Which country won the maximum number of medals in 2016 Olympics?


(A) USA

(B) UK

(C) Russia

(D) China

Answer-(A) USA

Q4. How many years is Saka era behind Christian era?


(A) 78

(B) 100

(C) 65

(D) None of these

Answer-(A) 78

Q5. Which city in India will have the first Rail Auto hub?


(A) Mumbai

(B) Chennai

(C) Guwahati

(D) Varanasi

Answer-(B) Chennai

Q6. How many types of emergency have been mentioned in the constitution of India?


(A) Four

(B) Two

(C) Five

(D) Three

Answer-(D) Three

Q7. Sudirman cup is related to which sports?


(A) Badminton

(B) Hockey

(C) Football

(D) None of these

Answer- (A) Badminton

Q8. The Hill Station “Kalimpong” is in the state of:-

(A) Meghalaya

(B) West Bengal

(C) Tamilnadu

(D) Rajasthan

Answer-(B) West Bengal

Q9. Prime Minister Modi announced the demonetization of Rs. 500 and Rs. 1000 on ____________.

(A) 8th November 2016

(B) 8th October 2016

(C) 10th November 2016

(D) 15th December 2016

Answer-(A) 8th November 2016

Q10. When is Swachh BHARAT ABHIYAN celebrated?

(A) 2nd October

(B) 5th October

(C) 12th December

(D) 15th August

Answer- (A) 2nd October

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.