mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 20 October 2017

IBPS RRB PO Mains Quiz For English Language | 20 - 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams



SENTENCE IMPROVEMENT 

1. China and Norway agree to normalise politically and diplomatic ties after a six-year hiatus over granting the Nobel Peace Prize to a prominent Chinese dissident. 

(1) agreed to normalisation political and diplomatic 

(2) agreed to normalise political and diplomatic 

(3) agreed to normalise politically and diplomatic 

(4) agreed to normalise politically and diplomatically 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 

2. The US has asked all parties in Pakistan to refrain on violence even as it reiterates its support to freedom of expression and right to peaceful protest. 

(1) off violence even as if it reiterated 

(2) on violence even as it reiterated 

(3) from violence even as it reiterated 

(4) from violence even because they reiterated 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

3. Pakistan is consider pulling out from India four officers posted at its High Commission in New Delhi, days after India declared one Pakistani official persona non-grata for espionage activities. 

(1) considering pulled out of India 

(2) considering pull out from India 

(3) considering pulling out from India 

(4) considering pulling against India 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

4. One woman was killed and four others were injured when Pakistani troops violated ceasefire by shell border hamlet and posts with mortar bombs along the International Border (IB) and the LoC in Samba, Jammu and Rajouri districts. 

(1) by shelling border hamlets and posts with 

(2) if shelling border hamlets and posts with 

(3) to shelling border hamlets and posts with 

(4) by shell border hamlets and posts without 

(5) No Improvement 

ANSWER- (1) 

5. Delhi Chief Minister targeted Prime Minister over the suicide of an ex-serviceman, says both farmers and soldiers were end their lives in his regime. 

(1) says both farmers and soldiers was ending their 

(2) saying both farmer were ending their 

(3) said both farmers and soldiers were ending their 

(4) saying both farmers and soldiers were ending their 

(5) No Improvement 

ANSWER- (4) 


6. Iraqi Prime Minister has warned Turkey against provoked a confrontation while saying he does not want war, after Ankara deployed tanks and artillery near the border. 

(1) to provoking a confrontation while saying 

(2) against provoking a confrontation while saying 

(3) by provoking a confrontation while said 

(4) against provoking an confrontation when saying 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 


7. In a normal election, we could have allowed us to view the US presidential campaign much as we view television entertainment. 

(1) could has allowed ourselves to 

(2) could have allow ourselves to 

(3) could have allowed ourselves to 

(4) could have allowed themselves to 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

8. The Jammu and Kashmir government should revoke the ban the District Magistrate of Srinagar has imposed on one newspaper, Kashmir Reader, to the ground that its contents stir public unrest. 

(1) upon the ground that its contents stir 

(2) on the ground that its contents stir 

(3) on the ground that their contents stir 

(4) from the ground that its contents stir 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 

9. India has acted right by carrying out surgical strikes on seven sites some three kilometres in Pak-Occupied Kashmir and destroying nests of terrorists. 

(1) three kilometre into Pak-Occupied Kashmir 

(2) three kilometres inside Pak-Occupied Kashmir 

(3) three kilometres inside Pak-Occupy Kashmir 

(4) three kilometres interior Pak-Occupied Kashmir 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 

10. If you need more support against the pressures to eat meat, you could list the reason why you shouldn’t eat meat, and compare them to the reasons in favour of eating meat. 

(1) list the reason you shouldn’t eat meat 

(2) list the reason why you should eat meat 

(3) list the reasons of which you shouldn’t eat meat 

(4) list the reasons why you shouldn’t eat meat 

(5) No Improvement 

ANSWER- (4)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.