mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 18 October 2017

IBPS RRB PO Mains Quiz For English Language | 18 - 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams




SENTENCE IMPROVEMENT 

1. The Finance Ministry has sent three study reports on the quantum of black money held by Indians inside the country and abroad to a Parliamentary panel, more than three years after they was submitted to the government. 

(1) more three years after they were submitted to the government. 

(2) more than three years after they were submitting to the government. 

(3) more than three years after they were submitted to the government. 

(4) more than three years after they were submitted near the government. 

(5) No correction required 

ANSWER- (3) 

2. A total of 87,000 mostly Rohingya refugees has arrived in Bangladesh since violence erupted in neighbouring Myanmar on August 25 

(1) have arrived in Bangladesh since violence erupted into 

(2) have arrived in Bangladesh since violence erupted in 

(3) have arrived at Bangladesh since violence erupted in 

(4) have arrived in Bangladesh for violence erupted in 

(5) No correction required 

ANSWER- (2) 

3. There is at present no official assessment on the quantum of money black in India and abroad. 

(1) on the quantum of black money in India and a abroad 

(2) on the quantum of black money into India and abroad 

(3) on the quantum off black money in India and abroad 

(4) on the quantum of black money in India and abroad 

(5) No correction required 

ANSWER- (4) 

4. The issue of black money has attracted a lots of public and media attention in the recent past. 

(1) a lot in public and media attention in a recent past. 

(2) a lot of public and media attention in the recent past. 

(3) a lot of public and media attention in the recently past. 

(4) a lot of public and media attention in the past recent. 

(5) No correction required 

ANSWER- (2) 

5. Prime Minister has been particularly keen on curbing corruption and the black economy and almost all his speeches have stressed on the big and small changes needed to made India less corrupt. 

(1) small changes needed to make India a few corrupt 

(2) small changes needed to make India less corrupt 

(3) small changes needs to make India less corrupt 

(4) small changes needed to make India lesser corrupt 

(5) No correction required 

ANSWER- (2) 

6. It is amazing how women learns and absorb cooking traditions. 

(1) was amazing how women learned and absorb cooking 

(2) is amazing how woman learns and absorb cooking 

(3) is amazing how women learn and absorb cook 

(4) is amazing how women learn and absorb cooking 

(5) No correction required 

ANSWER- (4) 

7. Black pepper produced hydrochloric acid, which is necessary for the digestion of concentrated proteins. 

(1) produces hydrochloric acid, which is necessary for 

(2) produce hydrochloric acid, which is necessary for 

(3) produces hydrochloric acid, which are necessary for 

(4) produces hydrochloric acid, that is necessary to 

(5) No correction required 

ANSWER- (1) 

8. In a normal election, we could have allowed us to view the US presidential campaign much as we view television entertainment. 

(1) could has allowed ourselves to 

(2) could have allow ourselves to 

(3) could have allowed ourselves to 

(4) could have allowed themselves to 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

9. The Jammu and Kashmir government should revoke the ban the District Magistrate of Srinagar has imposed on one newspaper, Kashmir Reader, to the ground that its contents stir public unrest. 

(1) upon the ground that its contents stir 

(2) on the ground that its contents stir 

(3) on the ground that their contents stir 

(4) from the ground that its contents stir 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 

10. India has acted right by carrying out surgical strikes on seven sites some three kilometres in Pak-Occupied Kashmir and destroying nests of terrorists. 

(1) three kilometre into Pak-Occupied Kashmir 

(2) three kilometres inside Pak-Occupied Kashmir 

(3) three kilometres inside Pak-Occupy Kashmir 

(4) three kilometres interior Pak-Occupied Kashmir 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.