mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 5 October 2017

IBPS PO Quiz For English Language | 05- 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
IBPS PO Quiz  For  English Language | 25- 09 - 17

Read each of the five parts of sentences to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, mark your answer as (5).

1. It is different from being hard of hearing (1)/ and further research is going on as to (2)/ whether it is as prevalent as it appeared (3)/ and if there can be remedies to avert it. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (3) use ‘appears’ not ‘appeared’

2. Perseverance in seeking to gain the knowledge (1)/ of the Supreme Spirit, and perception of the (2)/ gain that come from knowledge of Truth: (3)/ This is called knowledge — all that is contrary to this is ignorance. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (3) use ‘comes’

3. Prime Minister embarked on a three-day visit to Japan (1)/ during which the two countries are expected (2)/ to sign a civil nuclear deal beside discussing ways to (3)/ step up cooperation in areas like trade, investment and security. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (3) use ‘besides’

4. The dense fog enveloping northern and western India hit (1)/ air and rail traffic with more than a dozen flights being (2)/ delayed at Jaipur international airport and several train (3)/ running behind schedule in Delhi, Uttar Pradesh, and Bihar. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) Use ‘trains’ instead of ‘train’
5. Nearly 20 heads of state and ministers (1)/ serving in different governments (2)/ in the world will attend the 8th (3)/ Vibrant Gujarat Global Summit, to be held here. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) use ‘across’ instead of ‘in’


6. Continuing its upward trend, gold prices surged (1)/ by another Rs 205 to close at Rs 27,900 per 10 grams (2)/ on demand from investors, stockists as well as higher (3)/ local buying interest amid bullish global sentiment. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error

7. One civilian was killed as Pakistani Army indulged in heavy (1)/ cross border firing target Indian positions and (2)/ civilian areas along the Line of Control (LoC) in Poonch sector (3)/ of Jammu and Kashmir, prompting the Indian side to retaliate. (4)/ No error (5)

ANSWER- (2) use ‘targeting’ instead of ‘target’

8. Polling began in the biennial election (1)/ for six seats in the Maharashtra (2)/ Legislative Council (MLC) from as much local bodies, (3)/ where all major parties are in the fray. (4)/ No Error (5)

ANSWER- (3) use ‘many’ instead of ‘much’

9. A day after a Madras High Court judge expressed (1)/ doubts over the circumstances leading (2)/ to the demise of former Tamil Nadu Chief Minister,(3)/ sought a comprehensive probe by a sitting HC judge into the death. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error
10. The US has released its most (1)/ detailed report yet on Russia (2)/ efforts to interfere in the US presidential election by (3)/ hacking American political sites and email accounts. (4)/ No error (5)

ANSWER- (2) use “Russia’s” instead of ‘Russia’

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.