mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission | Download Mahendras App

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

SSC CHSL| GD Quiz : English Language | 24-01-2023

Swati Mahendras





Dear Readers,

As SSC CHSL | GD notification is out and candidates have started their preparation for this exam. Mahendras also has started special quizzes for this examination. This series of quizzes are based on the latest pattern of the SSC  CHSL|  GD examination. Regular practice of the questions included in the quizzes will boost up your preparations and it will be very helpful in scoring good marks in the examination.
Q1. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaningof the idiom/phrase. 

A moot point

(a) Agreeable

(b) Disputed

(c) Unclear

(d) Unknown

Answer: (b) 

Q2. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaningof the idiom/phrase.

Togothrough fireand water

(a) Toscold someone

(b) To experience many dangers in order to achieve something

(c) Toact without restraints

(d) Something which hurts 

Answer: (b)

Q3. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best
expresses the meaningof the idiom/phrase. 

Chicken-hearted

(a) Coward

(b) Short tempered

(c) Composed

(d) Bold

Answer: (a)

Q4. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaningof the idiom/phrase.

Mealy-mouthed

(a) Ill-tempered

(b) Soft-spoken

(c) Enthusiastic

(d) Afraid tospeak frankly

Answer: (d) 

Q5. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaningof the idiom/phrase.

Red letter day

(a) Starting day

(b) Holiday

(c) Significant day

(d) Ending day

Answer: (c) 


Q6. We must join hands and stop corruption which is posing ______ in the development of India.

1) tolerance

2) radiance

3) hindrance

4) relevance

Answer: 3

Q7. In the following question, out of the given four alternatives, select the one which best expresses the meaningof thegiven word.

Sustenance

1) Extras

2) Injury

3) Aid

4) Blockage

Answer: 3

Q8. In the following question, out of the given four alternatives, select the one which best expresses the meaningof thegiven word.

Conscientious

1) Concentrated

2) Honest

3) Scientific

4) False

Answer: 2

Q9. In the following question, out of the given four alternatives, select the one which is
opposite in meaningof thegiven word.

Resolute

1) Agreeable

2) Determined

3) Constant

4) Faithful

Answer: 1

Q10. In the following question, out of the given four alternatives, select the one which is opposite in meaningof thegiven word.

Nefarious

1) Evil

2) Pleasing

3) Rotten

4) Infernal

Answer: 2

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2021 www.mahendraguru.com All Right Reserved by Mahendra Educational Pvt . Ltd.