mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission | Download Mahendras App

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 31.03.2017

Mahendra Guru
Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 31.03.2017

1. The ratio of height and the diameter of a right circular cone is 3 : 2 and its volume is 1078 cubic cm. then its height is

1. 7 cm

2. 14 cm

3. 21 cm

4. 28 cm

5. None of these

Sol: (3) 21 cm

2. The diameter of a cylinder is 9 cm and its height is 21 cm. Find the curved surface Area of the cylinder.

1. 594 square cm

2. 612 square cm

3. 494 square cm

4. 529 square cm.

5. None of these

Sol: (1) 594 square cm

3. An article of cost price Rs.8000 is marked at Rs.11200 after allowed a discount of x % a profit of 12% is made the value of x is-

1. 21%

2. 20%

3. 22%

4. 23%

5. None of these

Sol: (2) 20%

4. A car travelling with 5/7 of its actual speed. Covers 42 km in 1 hour 40 min 48 sec. Find the actual speed of the car.

1. 17(6/7) Km/hr.

2. 25 Km/hr.

3. 30 Km/hr.

4. 35 Km/hr.

5. None of these

Sol: (4) 35 Km/hr.

5. A man sitting in a train which is travelling at 60 km/hr. observe that a goods train travelling in opposite direction, takes 9 seconds to pass him if the good train is 250m long, find its speed.

1. 60 km/hr.

2. 32 km/hr.

3. 40 km/hr.

4. 48 km/hr.

Sol: (3) 40 km/hr.

6. If 6 persons working 8 hours a day earned Rs.8400 per week then 9 persons working 6 hours a day will earn.

1. Rs.1350

2. Rs.2150

3. Rs.1950

4. Rs.1750 

5. None of these

Sol: () Rs.1350

7. A sum of money becomes 21/20 of itself in 1/5 years at a certain rate of simple interest. The rate of Interest per annum is-

1. 5%

2. 15%

3. 20%

4. 25%

5. None of these

Sol: (4) 25%

8. In a company is available for 100 soldiers of 10 days. After 2 days 60 soldiers joined, then, for how many more days will the remaining days?

1. 4 days

2. 5 days

3. 6 days

4. 7 days

5. None of these

Sol: (2) 5 days

9. A person walk a distance in 114 days. When rest 9 hour a day. How long will he take to walk twice the distance if he walks twice as fast the rests twice as long each day as before?

1. 57 days

2. 228 days

3. 285 days

4. 324 days

5. None of these

Sol: (3) 285 days

10. If the simple interest on Rs.1200 be more than the interest on Rs.1000 by Rs.30 in 3 years. 

1. 5%

2. 6%

3. 7%

4. 8%

5. None of these

Sol: (1) 5%



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2021 www.mahendraguru.com All Right Reserved by Mahendra Educational Pvt . Ltd.