mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 7 May 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 07 - 05 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 07 - 05 - 18
In SSC examination, the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q.1-10. In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined and bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). 

Q.1. My father has made big garden in front of the house. 

A. a bigger garden 

B. a big garden 

C. the biggest garden 

D. no improvement required 

Q.2. She and her sister had saw baboons and Black Panther at the zoo yesterday. 

A. saw balloons 

B. was seen balloons 

C. see balloons 

D. no improvement required 

Q.3. My car is too big in which my whole family members can sit. 

A. so big 

B. very big 

C. to big 

D. no improvement required 

Q.4. Sometimes peacocks coming into my yard especially in the rainy season. 

A. Sometime peacocks comes into my yard 

B. Sometimes peacocks come in my yard 

C. Sometimes peacocks come into my yard 

D. no improvement required 

Q.5. I always eat hard boiled egg in my breakfast. 

A. an hard boiled egg 

B. a hard boiled egg 

C. hardened boiled egg 

D. no improvement required 

Q.6. There is a special quality which makes him who he is

A. where he is 

B. what he is 

C. whom he is 

D. No improvement 

Q.7. To learn a language well, one must have patience and readiness to work hard

A. readiness to working 

B. be ready to working 

C. ready to working 

D. No improvement 

Q.8. We should be bound by a code of conduct isn’t it? 

A. shouldn’t we 

B. shouldn’t we be 

C. aren’t we 

D. No improvement 

Q.9. We might not be able to change the situation quickly but we should continue our efforts in that direction. 

A. could not be 

B. did not 

C. had not been 

D. No improvement 

Q.10. He shook hand with me after receiving the prize. 

A. shook my hand 

B. shook hands with me 

C. shook my hands 

D. No improvement 

ANSWERS: 

1. (B) 

2. (A) 

3. (B) 

4. (C) 

5. (B) 

6. (B) 

7. (D) 

8. (A) 

9. (C) 

10. (B) 


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.