mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 4 May 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 04 - 05 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 04 - 05 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q.1-10. In the Following Questions, the passage is split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order, Read the sentence and find out which of the four combinations is correct. Then find the correct answer.

Q.1. Communal harmony 

P. in India 

Q. had been a question 

R. is known to humankind 

S. ever since its existence 

(A) PQSR 
(B) QSRP 
(C) RPQS 
(D) SRPQ 

Q.2. Jawaharlal Nehru 

P. under the cabinet mission scheme 

Q. was the first to articulate 

R. long before such an assembly was set up 

S. the idea of a constituent assembly 

(A) PQSR 
(B) QSRP 
(C) RPQS 
(D) SRPQ 

Q.3. By this time 

P. at the station 

Q. reported mass looting 

R. reports of violence were flooding in 

S. while police dispatches 

(A) RSPQ 
(B) RSQP 
(C) SPRQ 
(D) SQRP 

Q.4. The man 

P. is generally the one 

Q. who can work very hard 

R. when he must work 

S. who can play most heartily when he has the chance of playing 

(A) PSQR 
(B) QRPS 
(C) QRSP 
(D) SPQR 

Q.5. The natives of the Caribbean 

P. regarded the papaya 

Q. because of its ability 

R. as a magic tree 

S. to keep them healthy 

(A) PRQS 
(B) PRSQ 
(C) RPQS
(D) RPSQ 

Q.6 Alexander 

P. was a disciple of Aristotle 

Q. who was a great conqueror 

R. whom the world acknowledges as the greatest philosopher 

S. the world has ever known 

(A) PQSR 
(B) QPRS 
(C) RPQS
(D) SPQR 

Q.7. The claim is not 

P. of any kind 

Q. but 

R. that is without morality 

S. that science is actively anti-moral 

(A) PSQR 
(B) RPQS 
(C) RQSP 
(D) SQRP 

Q.8. He reached his office at 10 am. and 

P. no sooner 

Q. than there was a huge explosion 

R. had he got out of the car 

S. and it went up in flames 

(A) PQRS 
(B) PRQS 
(C) RPQS 
(D) RPSQ 

Q.9. There was 

P. needed for its everyday life 

Q. a time when each family 

R. for itself most of the things it 

S. actually produced 

(A) QRSP 
(B) QSRP 
(C) RQPS
(D) RSPQ 

Q.10. A policeman 

P. to abide 

Q. if he has to do well 

R. by the strict letters of the law 

S. cannot afford 

(A) PRQS 
(B) QSPR 
(C) RQPS 
(D) SPRQ 

ANSWERS

1. (A) 

2. (B) 

3. (D) 

4. (B) 

5. (A) 

6. (B) 

7. (D) 

8. (B) 

9. (B) 

10. (B)



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.