mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 4 April 2018

Test Your Vocabulary | For SBI Clerk / IDBI Exam | 04-04-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


Q.1. Choose the antonym of anathema

(A) denunciation

(B) denouncement

(C) damnation

(D) compliment

Q.2. Choose the antonym of mirth

(A) rejoicing

(B) levity

(C) melancholy

(D) great joy

Q.3. Choose the antonym of disparity

(A) inequality

(B) equality

(C) difference

(D) imbalance

Q.4. Choose the antonym of rhetorical

(A) terse

(B) vocal

(C) oratorical

(D) articulate

Q.5. Choose the antonym of vaunt

(A) brag

(B) boast

(C) conceal

(D) flaunt

Q.6. Choose the antonym of sanguine

(A) cheerful

(B) depressed

(C) confident

(D) hopeful

Q.7. Choose the antonym of spite

(A) animosity

(B) antipathy

(C) kindness

(D) contempt

Q.8. Choose the antonym of dissolute

(A) resolute

(B) indulgent

(C) lecherous

(D) corrupt

Q.9. Choose the antonym of rebate

(A) subtraction

(B) payback

(C) discount

(D) rise

Q.10. Choose the antonym of uncharitable

(A) tight-fisted

(B) ungenerous

(C) ungiven

(D) generous

ANSWERS:

1. (D)

2. (C)

3. (B)

4. (A)

5. (C)

6. (B)

7. (C)

8. (A)

9. (D)

10. (D)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.