mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 26 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 26 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 26 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q1-10. In the questions below, a part of the sentence is underlined and bold. Below are the alternatives to the underlined and bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is required, mark the answer as (D). 

Q.1. We are going upon vacation. 

(A) At 

(B) With 

(C) On 

(D) No improvement 

Q.2. Don’t tell me that you can’t go onto us. 

(A) By 

(B) With 

(C) At 

(D) No improvement 

Q.3. Anybody who says it won’t be fun has no clue what they are talk about. 

(A) What they are talking 

(B) What they are been talked 

(C) What they has been taking 

(D) No improvement 

Q.4. These are terrible steep stairs. 

(A) terrible steeping 

(B) terribly steep 

(C) terribly was steep 

(D) No improvement 

Q.5. We talked into each other at the mall. 

(A) Walked into 

(B) Met into 

(C) Ran into 

(D) No improvement 

Q.6. I’m not surely which is worse: rain or snow. 

(A) Not sure 

(B) Ensure 

(C) Surely 

(D) No improvement 

Q.7. It is one of nice Italian restaurants in town. 

(A) One of the nicest 

(B) one of nicely 

(C) one the nice 

(D) No improvement 

Q.8. Richard stared at himself in the mirror. 

(A) Started himself 

(B) Starting himself 

(C) Started him 

(D) No improvement 

Q.9. The laundry isn’t going to did itself

(A) to doing itself 

(B) to do itself 

(C) to doing it 

(D) No improvement 

Q.10. Someone spilled orange juice all in over the countertop! 

(A) Over all 

(B) All over 

(C) All on over 

(D) No improvement 

ANSWERS: 

1. (C) 

2. (B) 

3. (A) 

4. (B) 

5. (C) 

6. (A) 

7. (A) 

8. (D) 

9. (B) 

10. (B)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.