mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Sunday, 22 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 22 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 22 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

  
Q1-10. In the questions below, a part of the sentence is underlined and bold. Below are the alternatives to the underlined and bold part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is required, mark the answer as (D).

Q.1. It’s very difficulty to hiking across the Rocky Mountains. 

(A) difficulty to hike 

(B) difficult to hike 

(C) difficult to hiking 

(D) no improvement 

Q.2. I listened complete speech of the president on teacher's day. 

(A) listened completely speech 

(B) listen complete speak 

(C) listened completion speech 

(D) no improvement 

Q.3. One of the cricketers belong the Philippines. 

(A) belong to 

(B) belongs to 

(C) belongs 

(D) no improvement 

Q.4. The Statue of Liberty is located in New York. 

(A) located in 

(B) is located on 

(C) locates in 

(D) no improvement 

Q.5. John's mother is really ill and need some urgent care

(A) needs some urgent care 

(B) needs few urgent care 

(C) needs some urgently care 

(D) no improvement 

Q.6. His colleague is very nice man but he can come in the meeting today. 

(A) could not come 

(B) could have not come 

(C) cannot come 

(D) no improvement 

Q.7. Chronic illness without treatment is a death's door. 

(A) with 

(B) of 

(C) from 

(D) no improvement 

Q.8. This is my grandmother's stick which supports her when walking at the road. 

(A) when walk on the road 

(B) while walking at the road 

(C) while walking on the road 

(D) no improvement 

Q.9. Brave soldier always protect their country by stand right on the borders. 

(A) by stood right 

(B) by standing rightly 

(C) by standing right 

(D) no improvement 

Q.10. I have won number of trophies for football match. 

(A) from 

(B) by 

(C) with 

(D) no improvement 

Answers: 

1. (B) 
2. (D) 
3. (B) 
4. (D) 
5. (A) 
6. (C) 
7. (D) 
8. (C) 
9. (C) 
10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.