mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 21 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 21 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 21 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q.1-10. In the following questions sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word. Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and mark your answer. 

Q.1. It is confirmed by the research that people having sedentary lifestyle are more ________ to diseases. 

(A) flexible 

(B) prone 

(C) rigid 

(D) complex 

Q.2. I know the leader of a well-known gang ________ criminals. 

(A) with 

(B) from 

(C) on 

(D) of 

Q.3. __________ is the tool to remove all problems. 

(A) Work hardly 

(B) Happiness 

(C) Ambitious 

(D) Hardly work 

Q.4. We should not late in _________ medicine whenever we get ill. 

(A) get 

(B) got 

(C) getting 

(D) getting up 

Q.5. My father always gives us _________ fruits in the morning. 

(A) importance 

(B) seasonal 

(C) authorised 

(D) strengthen 

Q.6. I _________ ‘Hichki’ movie the first time in cinema hall yesterday. 

(A) had seen 

(B) saw 

(C) have seen 

(D) see 

Q.7. My final exams will start _________ Friday. 

(A) on 

(B) at 

(C) in 

(D) from 

Q.8. We will _________ abroad in December. 

(A) go to 

(B) gone to 

(C) go 

(D) went 

Q.9. I ________ a son named Haider and a daughter named Adeeba. 

(A) am having 

(B) have 

(C) was 

(D) were 

Q.10. She _________ in Goa with her friends. 

(A) was been traveling 

(B) had been traveling 

(C) was traveling 

(D) travel 

ANSWERS

1. (B) 
2. (D) 
3. (B) 
4. (C) 
5. (B) 
6. (B) 
7. (D) 
8. (C) 
9. (B) 
10. (C) 


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.