mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 19 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 19 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 19 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

Q1-10. In the following questions four alternatives are given for the idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it as your answer. 

Q.1. A bee in one’s bonnet 

A. To be very enterprising 

B. To be very timid and shy 

C. To have an impractical idea 

D. To have a particular idea which occupies one’s thoughts continually 

Q.2. To take a rain-check 

A. To decline an offer but promise to accept in later 

B. To go through the weather report 

C. To proceed on sightseeing 

D. To take to farming as a source of livelihood 

Q.3. To go for the jugular 

A. To work very hard for the success 

B. To make a fierce destructive attack on the weakest point in an opponent’s argument 

C. To go in for the costliest thing 

D. To go in for dishonest means 

Q.4. To follow the primrose path 

A. To follow one’s objectives very steadfastly 

B. To go on wandering 

C. To trek to the mountains 

D. To go in for pursuit of pleasure or an easy life 

Q.5. The world is one's oyster 

A. One feels that nobody in the world would help him/her 

B. The feeling one gets when he lands in an unfamiliar country 

C. All opportunities are open to someone 

D. When one has an uphill task to perform 

Q.6. To plough a lonely furrow 

A. to work without help or support 

B. to work just to pass time 

C. to work for something that is unattainable 

D. to do something impossible 

Q.7. To gain ground 

A. about to die 

B. to control 

C. to over eat 

D. To become popular 

Q.8. A close shave 

A. a nearby place 

B. a narrow escape 

C. to keep at hand 

D. at the last moment 

Q.9. A brown study 

A. an important study 

B. a study of ancient India 

C. dreaming 

D. to study day and night 

Q.10. To kick one’s heels 

A. A difficult problem 

B. To wait with nothing to do 

C. to get disappointed 

D. to repair 

ANSWERS: 

1. (D) 
2. (A) 
3. (B) 
4. (D) 
5. (C) 
6. (A) 
7. (D) 
8. (B) 
9. (C) 
10. (B)





Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.