mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 31 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk / IDBI Exam | 31 - 03 - 18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk / IDBI Exam | 31 - 03 - 18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


Q.1. Choose the synonym of backfire 

(A) rebound 

(B) accomplish 

(C) succeed 

(D) consummate 

Q.2. Choose the synonym of ebullient 

(A) unenthusiastic 

(B) apathetic 

(C) enthusiastic 

(D) sluggish 

Q.3. Choose the synonym of scribble 

(A) neglect 

(B) jot 

(C) abort 

(D) sabotage 

Q.4. Choose the synonym of ludicrous 

(A) common 

(B) tragic 

(C) unreasonable 

(D) reasonable 

Q.5. Choose the synonym of nexus 

(A) divorce 

(B) exterior 

(C) unconcealed
 (D) middle 

Q.6. Choose the synonym of frugal 

(A) spendthrift 

(B) economical 

(C) incautious 

(D) generous 

Q.7. Choose the synonym of intrinsic 

(A) incidental 

(B) inherent 

(C) accidental 

(D) acquired 

Q.8. Choose the synonym of sombre 

(A) brunet 

(B) dark 

(C) bright 

(D) ebony 

Q.9. Choose the synonym of kibble 

(A) build 

(B) liberate 

(C) grind 

(D) free 

Q.10. Choose the synonym of obsolete 

(A) antiquated 

(B) contemporary 

(C) current 

(D) vogue 

ANSWERS:

1. (A)

 2.(C) 

3. (B)

4. (C)

5. (D)

6. (B) 

7. (B) 

8. (B) 

9. (C) 

10. (A)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.