mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 7 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 07 - 03-18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 07 - 03-18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of rhetorical 

(A) Vocal 


(B) Articulate 


(C) Eloquent 


(D) Concise

2. Find the antonym of ardent 


(A) Avid 


(B) Ferven


(C) Fierce 


(D) Unexcited

3. Find the antonym of anxious 


(A) Bold 


(B) Tense 


(C) Worried 


(D) Afraid

4. Find the antonym of jittery 


(A) Edgy 


(B) Cool 


(C) Shaky 


(D) Jumpy

5. Find the antonym of skittish 


(A) Excited 


(B) Fickle 


(C) Calm 


(D) Fearful

6. Find the antonym of dizzy 


(A) Dazed 


(B) Dumb 


(C) Giddy 


(D) Steady 


7. Find the antonym of sensible 


(A) Realistic 


(B) Reasonable 


(C) Astute 

(D) Imbecile

8. Find the antonym of witting 


(A) Aware 


(B) Informed 


(C) Judicious 


(D) Ignorant

9. Find the antonym of delight 


(A) Craze 


(B) Forced 


(C) Sorrow 


(D) Happy

10. Find the antonym of strong 


(A) Weak 


(B) Taciturn 


(C) Touch 


(D) Foolish



Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (A) 4. (B) 5. (C) 6. (D) 7. (D) 8. (D) 9. (C) 10. (A) 



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.