mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 12 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 12 - 03-18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 12 - 03-18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability
.

1. Find the antonym of rebuff 

(A) Ignoring 

(B) Rejection 

(C) Approval 

(D) Snub 

2. Find the antonym of disdain 

(A) Hate 

(B) Antipathy 

(C) Arrogance 

(D) Admiration 

3. Find the antonym of sympathy 

(A) Apathy 

(B) Sensitivity 

(C) Kindness 

(D) Unity 

4. Find the antonym of alliance 

(A) Accord 

(B) Affiliation 

(C) Affinity 

(D) Discord 

5. Find the antonym of rebellion 

(A) Descent 

(B) Calm 

(C) Revolt 

(D) Disobedience 

6. Find the antonym of heresy 

(A) Agreement 

(B) Dissent 

(C) Defection 

(D) Disbelief 

7. Find the antonym of harmony 

(A) Unity 

(B) Unanimity 

(C) Kinship 

(D) Discord 

8. Find the antonym of clash 

(A) Battle 

(B) Brawl 

(C) Conflict 

(D) Truce 

9. Find the antonym of snub 

(A) Boycott 

(B) Disregard 

(C) Humiliate 

(D) Note 

10. Find the antonym of censure 

(A) Rebuke 

(B) Structure

(C) Forsake 

(D) Acceptance 



Answer- 1. (C) 2. (D) 3. (A) 4. (D) 5. (B) 6. (A) 7. (D) 8. (D) 9. (D) 10. (D) 


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.