mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 6 March 2018

SSC CHSL Quiz : English Language | 06 - 03 - 18

mahendra Guru
SSC CHSL Quiz : English Language | 06 - 03 - 18


In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It was seen that there is a change in the pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section provides but the basic remains same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.


Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.


In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). 


Q1. The story of the bus accident is narrated by one of the survivors made my flesh creep.

(A) is narrating by 


(B) is narrating with 


(C) is narrate by 


(D) No Improvement 

Q2. Her failure at the election has a sore point with her for a long time. 


(A) has a soring point 


(B) has been a sore point 


(C) has been a soring point 


(D) No Improvement 


Q3. Her repeating attempts to get refund from the civic authorities were of no avail. 


(A) repeating attempt 


(B) repeated attempt 


(C) repeated attempts 


(D) No Improvement 


Q4. Her arguments cut no ice with me. 


(A) cuts no ice with me 


(B) cut some ice with me 


(C) cut any ice with me 


(D) No Improvement 


Q5. Normal life remained affect in Kashmir Valley due to the separatist-sponsored strike. 


(A) affected in Kashmir Valley because 


(B) affects in Kashmir Valley due to 


(C) affected in Kashmir Valley due to 


(D) No Improvement

Q6. The thief murdered the woman on cold blood for the sake of the jewels 


(A) murdered the woman in 


(B) murder the woman in 


(C) murdered the woman at 


(D) No Improvement 


Q7. The village headman pretend to be a helpful man. 


(A) pretends to be a helpful 


(B) pretends to be a helping 


(C) pretend to be a helping 


(D) No Improvement 


Q8. She did not mind what he was saying, he was only talking through his hat. 


(A) does not mind what he 


(B) did not mind where he 


(C) did not mind when he 


(D) No Improvement 


Q9. The children had to shift for themselves after his parents died. 


(A) after their parent 


(B) after there parents 


(C) after their parents 


(D) No Improvement 


Q10. As the bomb exploded people run in disorderly haste. 


(A) ran in disorderly haste 


(B) runs in disorderly haste 


(C) ran in disorder 


(D) No Improvement



ANSWER- 1. (D) 2. (B) 3. (C) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (A) 8. (D) 9. (C) 10. (A)     


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.