mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 2 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 02 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 02 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of elongate 

(A) Longer 


(B) Fill 


(C) Shorten 


(D)Pad

2. Find the antonym of protract


(A) Extend 


(B) Complete 


(C) Cool 


(D)Defer

3. Find the antonym of abbreviate 


(A) Shorten 


(B) Compress 


(C) Abstract 

(D)Expand

4. Find the antonym of amplify 


(A) Decrease 


(B) Deepen 


(C) Add 


(D)Fuss

5. Find the antonym of elaborate 


(A) Evolved 


(B) Busy 


(C) Complicated 


(D)Easy

6. Find the antonym of facile 


(A) Deft 


(B) Light 


(C) Fluent 


(D)Difficult

7. Find the antonym of arduous 


(A) Difficult 


(B) Laborious 


(C) Tough 


(D)Effortless

8. Find the antonym of onerous 


(A) Harsh 


(B) Painful 


(C) Rigorous 


(D)Calm

9. Find the antonym of strenuous 


(A) Uphill 


(B) Taxing 


(C) Exhausting 


(D)Facile 


10. Find the antonym of trivial 


(A) Frivolous 


(B) Major 


(C) Minus 


(D)Little 




Answer-



 1. (C) 2. (B) 3. (D) 4. (A) 5. (D) 6. (D) 7. (D) 8. (D) 9. (D) 10. (B) 


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.