mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 14 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 14 - 02 -18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 13 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

Q.1. Find the opposite of delinquent

(A) Offending

(B) Overdue

(C) Tardy

(D) Early

Q.2. Find the opposite of culpable
(A) Immune

(B) Guilty

(C) Liable

(D) Responsible

Q.3. Find the opposite of dwindle

(A) abate

(B) ascend

(C) decay

(D) shrink

Q.4. Find the opposite of cohesive

(A) detached

(B) crumbling

(C) united

(D) unconnected

Q.5. Find the opposite of formidable

(A) calm

(B) horrible

(C) daunting

(D) menacing

Q.6. Find the opposite of paradox

(A) puzzle

(B) contradiction

(C) standard

(D) ambiguity

Q.7. Find the opposite of snugly

(A) inadequately

(B) comfortably

(C) easily

(D) pleasantly

Q.8. Find the opposite of prodigious

(A) immense

(B) huge

(C) bounded

(D) enormous

Q.9. Find the opposite of amigo

(A) antagonist

(B) friend

(C) companion

(D) buddy

Q.10. Find the opposite of defer

(A) delay

(B) put off

(C) shorten

(D) adjourn

Answer- 1. (D) 2. (A) 3. (B) 4. (C) 5. (A) 6. (C) 7. (A) 8. (C) 9. (A) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.