mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 13 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 13 - 02 -18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 13 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

Q1. Find the opposite of servitude 

(A) serfdom

(B) slavery

(C) mastery

(D)bondage

Q.2. Find the opposite of derelict 

(A) careless

(B) negligence

(C) disregardful 

(D) improved

Q.3. Find the opposite of pervasive

(A) rare

(B) extensive 

(C) common 

(D) prevalent 

Q.4. Find the opposite of garnish

(A) embellishment 

(B) Improvement

(C) decrease 

(D) decoration

Q.5. Find the opposite of potable 

(A) palatable

(B) poisonous 

(C) drinkable

(D) edible

Q.6. Find the opposite of lecherous 

(A) lewd 

(B) carnal

(C) corrupt

(D) chaste

Q.7. Find the opposite of creepy 

(A) normal

(B) nasty

(C) scary

(D) disgusting

Q.8. Find the opposite of temerity 

(A) nerve

(B) audacity

(C) assurance

(D) cowardice

Q.9. Find the opposite of portable 

(A) Compact

(B) Convenient 

(C) awkward

(D) handy

Q. 10. Find the opposite of pragmatic

(A) efficient

(B) sensible

(C) impractical 

(D) logical

Answer- 1. (C) 2. (D) 3. (A) 4. (C) 5. (B) 6. (D) 7. (A) 8. (D) 9. (C) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.