mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 20 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 20 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 20 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


1. Find the antonyms of murphy 

(A) Trick 


(B) Deceive 


(C) Dupe 


(D) Give

2. Find the antonyms of provoke 


(A) Angry 

(B) Offend 


(C) Incite 


(D) Appease

3. Find the antonyms of bother 


(A) Advantage 


(B) Annoyance 


(C) Trouble 


(D) Anxiety

4. Find the antonyms of morose 


(A) Pessimistic 


(B) Panicky 


(C) Bright 


(D) Depressed

5. Find the antonyms of petulant 


(A) Crabby 


(B) Moody 


(C) Tasty 


(D) Willing

6. Find the antonyms of huffy 


(A) Angry 


(B) Cross 


(C) Curt 


(D) Cheerful

7. Find the antonyms of peevish 


(A) Irritate 


(B) Childish 


(C) Churlish 


(D) Accepting

8. Find the antonyms of ornery 


(A) Mean 


(B) Nasty 


(C) Pleasant 


(D) Vicious

9. Find the antonyms of sullen 


(A) Upset 


(B) Gloomy 


(C) Friendly 


(D) Brooding

10. Find the antonyms of nuisance 


(A) Annoyance 

(B) Blister 


(C) Boar 


(D) Cheer



Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (A) 4. (C) 5. (D) 6. (D) 7. (D) 8. (C) 9. (C) 10. (D)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.