mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 16 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 16 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 13 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonyms of glorious 

(A) Bright 

(B) Brilliant 

(C) Gloomy 

(D) Beautiful

2. Find the antonyms of obscure 

(A) Arcane 

(B) Confusing 

(C) Complicated 

(D)Definite

3. Find the antonyms of occult 

(A) Mysterious 

(B) Secret 

(C) Supernatural 

(D)Bare

4. Find the antonyms of esoteric 

(A) Obscure 

(B) Arcane 

(C) Deep 

(D)Common

5. Find the antonyms of profound 

(A) Intellectual 

(B) Trivial 

(C) Thoughtful 

(D)Serious

6. Find the antonyms of orphic 

(A) Heavy 

(B) Complex 

(C) Acute 

(D)Easy

7. Find the antonyms of frivolous 

(A) Trivial 

(B) Foolish 

(C) Grave 

(D)Silly

8. Find the antonyms of facetious 

(A) Formal 

(B) Amusing 

(C) Comic 

(D)Magician 

9. Find the antonyms of sarcastic 

(A) Acid 

(B) Arrogant 

(C) Biting 

(D)Bland

10. Find the antonyms of trenchant 

(A) Pungent 

(B) Gentle 

(C) Biting 

(D)Pointed 



Answer- 

1. (C) 2. (D) 3. (D) 4. (D) 5. (B) 6. (D) 7. (C) 8. (A) 9. (D) 10. (B)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.