mahendras

IBPS RRB 2018 | SBI Clerk 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018 | Rajasthan Constable 2018 | UP Police Constable 2018 | RBI Assistant 2018 | RBI Grade B 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 1 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 01 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 01 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
Q1. Find the antonym of placate

(A) Soothe

(B) Pacify

(C) Agitate

(D) Assuage

Q2. Find the antonym of aggravate

(A) Annoy

(B) Irritate

(C) Bother

(D)Aid

Q3. Find the antonym of exasperate 

(A) Upset

(B) Agitate

(C) Provoke

(D)Appease

Q4. Find the antonym of lull 

(A) Pause

(B) Calm

(C) Hiatus

(D)Clamor

Q5. Find the antonym of letup 

(A) Recess

(B) Slackness

(C) Continuation

(D)Respite

Q6. Find the antonym of remission 

(A) Hold

(B) Pardon

(C) Amnesty

(D)Reprieve

Q7. Find the antonym of exemption 

(A) Freedom

(B) Liability

(C) Discharge

(D)Immunity

Q8. Find the antonym of pardon 

(A) Forgiveness

(B) Blame

(C) Mercy

(D)Anchor

Q9. Find the antonym of commute 

(A) Drive

(B) Pull

(C) Speck

(D)Increase

Q10. Find the antonym of lengthen 

(A) Augment

(B) Expand

(C) Prolong

(D)Cease



Answer- 1. (C) 2. (D) 3. (D) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (B) 8. (B) 9. (D) 10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.