mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 23 January 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 23 - 01 -18

Unknown
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 23 - 01 -18
Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonym of plebeian 

(a) Base 

(b) Common 

(c) Low 

(d) Abnormal 

2. Find the antonym of supercilious 

(a) Arrogant 

(b) Nervy 

(c) Proud 

(d) Humble 

3. Find the antonym of flabbergasted 

(a) Surprise 

(b) Bore 

(c) Amaze 

(d) Astonish

4. Find the antonym of comatose 

(a) Cold 

(b) Dead 

(c) Dopey 

(d) Alert

5. Find the antonym of hullabaloo

(a) Bedlam 

(b) Silence 

(c) Chaos 

(d) Furor

6. Find the antonym of quintessence 

(a) Essence 

(b) Core 

(c) Gist 

(d) Extra

7. Find the antonym of querulous 

(a) Grouchy 

(b) Critical 

(c) Carping 

(d) Cheerful 

8. Find the antonym of pernicious 

(a) Bad 

(b) Hurtful 

(c) Kind 

(d) Harmful

9. Find the antonym of hubbub 

(a) Disorder 

(b) Clamor 

(c) Tumult 

(d) Quiet

10. Find the antonym of innocuous
 
(a) Harmless 

(b) Band 

(c) Delicious 

(d) Banal 


Answer- 1. (d) 2. (d) 3. (b) 4. (d) 5. (b) 6. (d) 7. (d) 8. (c) 9. (d) 10. (c)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.