mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 29 January 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 29 - 01 -18

Unknown
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 29 - 01 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of lugubrious
(A) Dismal

(B) Gloomy

(C) Sad

(D) Cheerful

2. Find the antonym of crazy
(A) Insane

(B) Balanced

(C) Kooky

(D)Nutty

3. Find the antonym of dingy
(A) Soiled

(B) Tacky

(C) Nice

(D)Dirty

4. Find the antonym of sterile
(A) Unproductive

(B) Clean

(C) Futile

(D)Fertile

5. Find the antonym of unsanitary
(A) Dirty

(B) Clean

(C) Unhealthful

(D)Unclean

6. Find the antonym of uncluttered
(A) Open

(B) Breezy

(C) Airy

(D)Close

7. Find the antonym of burdensome
(A) Troublesome

(B) Difficult

(C) Taxing

(D)Calm

8. Find the antonym of arduous
(A) Difficult

(B) Tiring

(C) Easy

(D)Harsh

9. Find the antonym of rigorous
(A) Severe

(B) Exact

(C) Careless

(D)Correct

10. Find the antonym of precise
(A) Actual

(B) Narrow

(C) Particular

(D)Ambiguous


Answer- 1. (D) 2. (B) 3. (C) 4. (D) 5. (B) 6. (D) 7. (D) 8. (C) 9. (C) 10. (D)  

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.