mahendras

IBPS RRB 2018 | SBI Clerk 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018 | Rajasthan Constable 2018 | UP Police Constable 2018 | RBI Assistant 2018 | RBI Grade B 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 6 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 06 -01 -18

mahendra Guru



Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of Notorious

(A) Celerity

(B) Prominent

(C) Copious

(D) Tarnished

2. Find the antonym of Miniature

(A) Covert

(B) Minute

(C) Giant 

(D) Cajole

3. Find the antonym of Beguile

(A) Decline

(B) Fabulous

(C) Bore

(D) Futile

4. Find the antonym of Harmonious

(A) Process

(B) Hostile

(C) Comply

(D) Crucial

5. Find the antonym of Contrive

(A) Arrange

(B) Scheme

(C) Cancel

(D) Alacrity

6. Find the antonym of Bumpy

(A) Smooth

(B) Rough

(C) Allay

(D) Jerky

7. Find the antonym of Accord

(A) Ameliorate

(B) Disagreement

(C) Settlement

(D) Deal

8. Find the antonym of Antidote

(A) Altercation

(B) Medicine

(C) Poison

(D) Treatment

9. Find the antonym of Augment

(A) Supplement

(B) Increase

(C) Diminish

(D) Enlarge

10. Find the antonym of Prodigious

(A) Arduous

(B) Usual

(C) Behemoth

(D) Abnormal


Answer- 1. (B) 2. (C) 3. (C) 4. (B) 5. (C) 6. (A) 7. (B) 8. (C) 9. (C) 10. (B)
   

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.