mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 5 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 05 -01 -18

mahendra Guru



Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the synonym of Abnegate

(A) Abdicate

(B) Copious

(C) Covert

(D) Usurp

2. Find the synonym of Access

(A) Conflagration

(B) Entrance 

(C) Exit

(D) Coerce

3. Find the synonym of Confine

(A) Dubious

(B) Release

(C) Imprison

(D) Fecund

4. Find the synonym of Excess

(A) Fortitude

(B) Shortage

(C) Diaphanous

(D) Surfeit

5. Find the synonym of Initiative

(A) Attempt

(B) Fallacy

(C) Inaptness

(D) Lucky

6. Find the synonym of Remit

(A) Forward

(B) Alchemy

(C) Receive

(D) Collect

7. Find the synonym of Incur

(A) Quit

(B) Suspend

(C) Encounter

(D) Amnesia

8. Find the synonym of Fatal

(A) Healthy

(B) Harmless

(C) Destructive

(D) Abate


9. Find the synonym of Faculty

(A) Inability

(B) Inaptness

(C) Talent

(D) Accede

10. Find the synonym of Intellect

(A) Anathema

(B) Intuition
(C) Appall
(D) Stupidity


Answer- 1. (A) 2. (B) 3. (C) 4. (D) 5. (A) 6. (A) 7. (C) 8. (C) 9. (C) 10. (B)          

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.