mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 11 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 11 - 01 -18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 11 - 01 -18



Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonym of reprieve

(A) Continuation

(B) Amnesty

(C) Clemency

(D) Pardon

2. Find the antonym of exculpation

(A) Excuse

(B) Exoneration

(C) Conviction

(D) Vindication

3. Find the antonym of excuse

(A) Reason

(B) Alibi

(C) Explanation

(D) Permanent

4. Find the antonym of genuine

(A) Authentic

(B) Real

(C) Natural

(D) Dubious

5. Find the antonym of palpable
(A) Clear

(B) Obvious

(C) Apparent

(D) Ambiguous

6. Find the antonym of jive

(A) Ridiculous

(B) Wisdom

(C) Folly

(D) Foolish

7. Find the antonym of idiocy

(A) Intelligence

(B) Stupidity

(C) Lunacy

(D) Madness

8. Find the antonym of luminosity

(A) Darkness

(B) Glow

(C) Light

(D) Brightness

9. Find the antonym of intelligence

(A) Judgment

(B) Perception

(C) Savvy

(D) Ignorance

10. Find the antonym of fatuity


(A) Folly

(B) Absurdity

(C) Asininity

(D) Sense

Answer:- 1. (A) 2. (C) 3. (D) 4. (D) 5. (D) 6. (B) 7. (A) 8. (A) 9. (D) 10. (D)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.