mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 17 January 2018

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 17 - 01 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 17 - 01 -18
Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.



1. Find the antonym of essence 

(A) Heart 


(B) Abstract 


(C) Basis 


(D) Aspect 


2. Find the antonym of core 


(A) Body 


(B) Crux 


(C) Focus 


(D) Exterior 


3. Find the antonym of corpus 


(A) Part 


(B) Bulk 


(C) Collection 


(D) Mass 


4. Find the antonym of staple 


(A) Necessary 


(B) Basic 


(C) Extra 


(D) Chief 


5. Find the antonym of attractive 


(A) Beautiful 


(B) Alluring 


(C) Handsome 


(D) Disgusting 


6. Find the antonym of repulsive 


(A) Friendly 


(B) Odious 


(C) Offensive 


(D) Hateful 


7. Find the antonym of creepy 


(A) Nasty 


(B) Scary 


(C) Eerie 


(D) Pleasing 


8. Find the antonym of direful 


(A) Horrible 


(B) Nice 


(C) Awful 


(D) Baleful 


9. Find the antonym of ominous 


(A) Sinister 


(B) Dangerous 


(C) Joyful 


(D) Dismal 


10. Find the antonym of sunny 


(A) Bright 


(B) Cloudy 


(C) Clear 


(D) Radiant



Answer:- 1. (B) 2. (D) 3. (A) 4. (C) 5. (D) 6. (A) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (B)


Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.