mahendras

IBPS RRB 2018 | SBI Clerk 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018 | Rajasthan Constable 2018 | UP Police Constable 2018 | RBI Assistant 2018 | RBI Grade B 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 5 January 2018

SSC Quiz : English Language | 05 - 01 - 18

mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 28 - 12 - 17



In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It was seen that there is a change in the pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section provides but the basic remains same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.



In the given questions, the 1 and the last sentences of the passage (or parts of a sentence) are numbered 1 and 6. The rest is split into four parts and named P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentence and find out which of the four combinations is correct and mark your answer.

1. 1. The strength of the electronic industry

P. is the Japanese ability

Q. rather than their achievement

R. to organize production and marketing

S. in Japan

6. in original research.

(A) SPRQ

(B) PRQS

(C) PSQR

(D) QPSR

2. 1. AIDS is a serious disease.

P. It spreads through sexual contact, sharing of needles and from an infected mother to foetus.

Q. HIV attacks the immune system which is a vital system in our body helping to fight disease causing germs.

R. It is caused by a virus by name HIV.

S. HIV infection leads to AIDS after a few years.

6. AIDS should be treated with care and kindness. 

(A) PRQS 

(B) RPQS 

(C) RSPQ 

(D) RPSQ

3. 1. Our country is so poor,

P. that we can only afford

Q. modern military training are so costly

R. to double our army

S. and the techniques of

6. by giving compulsory military training to all men students.

(A) RSQP 

(B) PSRQ 

(C) SQPR

(D) QPSR

4. 1. Sulekha was ten months old.

P. Some part of her brain was damaged.

Q. She fell off the cot.

R. It made her mentally retarded.

S. She fell on her head.

6. That was why she was called Bholi.

(A) QSPR 

(B) PRSQ 

(C) SPQR 

(D) PSQR

5. 1. Icy winds

P. four degrees

Q. lashed Srinagar

R. with minimum temperature registering

S. which was already in the grip of grueling cold wave condition

6. below normal.

(A) QSRP 

(B) SRPQ 

(C) RPQS 

(D) PQSR

6. 1. Mahatma Gandhi was right

P. the manufacture and sale

Q. except as medicine

R. when he said that 

S. of alcohol, 

6. should be absolutely forbidden.

(A) RPSQ 

(B) QRSP 

(C) QSRP 

(D) PSQR

7. 1. A prospective employer is seldom

P. for the job

Q. as interested in

R. as he is in his

S. an applicant’s need

6. own need for filling it.

(A) QPSR 

(B) PQSR 

(C) SPRQ

(D) QSPR

8. 1. Whatever he said at the Committee meeting

P. and in no way represented 

Q. the views of the organization

R. were his personal views 

S. on the subject 

6. that he claimed to have represented. 

(A) QRSP 

(B) PQRS 

(C) RSPQ 

(D) SPQR

9. 1. Instead of feeling hurt and nursing a grudge

P. to talk it over with him 

Q. and to remove doubts and misgivings

R. it is better

S. against your friend,

6. that might have affected the relationship.

(A) QSRP

(B)PQSR

(C)SRPQ

(D) RPQS

10. 1. Joe Gubbins who

P. was reclining

Q. with movable wheels

R. in a white bed

S. hails from Londo
n

6. in a local hospital.

(A) PRQS

(B) RSPQ

(C) SPRQ

(D) QRSP


Answer. 1. (A) 2. (A) 3. (C) 4. (A) 5. (C) 6. (A) 7. (D) 8. (C) 9. (D) 10. (C)




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.