mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 4 January 2018

SSC Quiz : English Language | 04 - 01 - 18

mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 28 - 12 - 17



In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in examination. It was seen that there is a change in pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section are provide but the basic remain same so you need to practice more on grammar rules to covered all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.


In the given question, four alternatives are given for the idiom/phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom /phrase and mark your answer.

Q1. The students took to heels as they saw the principal.

(A) put on the shoes 

(B) put off the shoes 

(C) ran away 

(D) moved back

Q2. The crowd was up in arms when the Minister was caught in a scam.

(A) help 

(B) pained 

(C) angry 

(D) supporting

Q3. I really fail to see the reason why he should be helped when he does not need it.

(A) failure to know 

(B) failure to learn 

(C) do not accept to judge

(D) do not accept to understand

Q4. Behind closed doors

(A) some private task done by someone 

(B) act of closing the door 

(C) some act done openly 

(D) someone behind the doors

Q5. There was neck to neck competition for the post.

(A) be in close competition 

(B) contest is very high 

(C) competently capable 

(D) hold challenges by neck

Q6. It is not so easy; it is a Gordian knot.

(A) difficult job 

(B) easy job 

(C) big project 

(D) ordinary project

Q7. Today is a red letter day for my aunt as her anniversary falls today.

(A) busy day 

(B) hectic day 

(C) special day 

(D) red day

Q8. I had a close shave today when my scooter skidded.

(A) a reward 

(B) an accident 

(C) a nightmare 

(D) a narrow escape

Q9. An axe to grind

(A) to plan to confront a person one is angry with 

(B) to be ready for a tough day ahead 

(C) to keep work pending till the last time 

(D) to go from one end to the other with success

Q10. To save one’s skin

(A) to protect skin using antiseptic 

(B) to make counter-attack : 

(C) to protect oneself 

(D) to nourish someone

Answers : 

1. (C) 2. (C) 3. (A) 4. (A) 5. (A) 6. (A) 7. (C) 8. (D) 9. (C) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.