mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 3 January 2018

SSC Quiz : English Language | 03 - 01 - 18

mahendra Guru
SSC Quiz : English Language | 28 - 12 - 17

In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It was seen that there is a change in the pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section provides but the basic remains same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks on the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams
Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.

In the questions below, some parts of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer to the appropriate letter (A, B, C). If there is no error, mark your answer as (D).


1. If you had invited me (A)/ I would attend (B)/ your marriage. (C)/ No error (D) 

Answer- (B) would have will be used 


2. No sooner (A)/ had the talks failed (B)/ when the war began. (C)/ No error (D) 


Answer- (C) when will be replaced by than 


3. Had he come to the office that day, (A)/ he would know that (B)/ he was about to be transferred on promotion to the Regional office. (C)/ No error (D) 


Answer- (B) would know will be replaced by would have known 


4. He was (A)/ accused for (B)/ stealing a watch. (C)/ No error (D) 


Answer- (B) for will be replaced by of 


5. The head with all his senior teachers (A)/ have come (B)/ to attend the meeting. (C)/ No error(D) 


Answer- (B) 'has come' should be used 


6. The principal forbade us (A)/ not to use (B)/ the entire central hall. (C)/ No error (D)


Answer- (B) not will not be used 


7. Abbas went to Lucknow (A)/ with a view (B)/ to secure a job. (C)/ No error (D) 


Answer- (C) 'securing' should be used 


8. Ajeet said that (A)/ the building adjacent with his house (B)/ needed repairs. (C)/ No error (D) 


Answer- (B) 'with' should be replaced by 'to' 


9. He didn’t say that (A)/ he will bring the books tomorrow, (B)/ did he? (C)/ No error (D) 


Answer- (B) will bring will be replaced by would bring. 


10. Saurabh' eyes (A)/ reflect a hope (B)/ for a better future in Microsoft. (C)/ No error (D) 


Answer- (A) 'Saurabh's eyes' should be used




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.