mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 2 January 2018

SSC Quiz : English Language | 02 - 01 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC Quiz : English Language | 28 - 12 - 17



In SSC examination the English section is completely based on the grammar rule so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in examination. It was seen that there is a change in pattern of an exam in English, in different exam some section are skipped while some section are provide but the basic remain same so you need to practice more on grammar rules to covered all the aspects of English. It is the most scoring section with less time consuming so practice on daily basis. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern. So, that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exam like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt job. You can clear your doubts before an exam. Mahendra Guru also provides you with an important note and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavor for your success. You can also study in details through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.



In the questions below, some parts of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer to the appropriate letter (A, B, C). If there is no error, mark your answer as (D).

1. Linguistics (A)/ are (B)/ my favourite subject.(C) /No error (D)

Answer- (B) are will be replaced by is

2. It is raining (A)/ since 8 o’clock (B)/ this morning. (C)/ No error. (D)

Answer- (A) is will be replaced by has been

3. He has (A)/ no affection (B)/ with any body. (C)/ No error (D)

Answer- (C) with will be replaced by for

4. Neither Ravi nor his brother (A)/ is willing to shoulder the responsibility (B)/ of caring for their old parents. (C)/ No error (D)

Answer- (C) their will be replaced by his

5. After my son had searched (A)/ for an hour (B)/ he realized that his pen had been laying on the table. (C)/ No error (D)

Answer- (C) had been will be replaced by was

6. He teaches (A)/ us English, (B)/ is n’t it? (C)/ No error (D)

Answer- (C) isn’t it will be replaced by doesn’t he

7. Grapes (A)/ cannot gathered (B)/ from thistles (C)/ No error (D)

Answer- (B) 'cannot be gathered' should be used

8. No samples of the dead animals (A)/ were sent (B)/ for analysis. (C)/ No error (D)

Answer- (D) No error

9. We were awaiting (A)/ for the arrival (B)/ of our father. (C)/ No error (D)

Answer- (B) 'for' should be removed

10. Saurabhs' eyes (A)/ reflect a hope (B)/ for a better future in Microsoft. (C)/ No error (D)

Answer- (A) 'Saurabh's eyes' should be used



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.